Nyheter

Intelligencia gästar NMC – Nätverket för Hållbart Näringsliv

De flesta företag och organisationer har sin leverantörskedja som ett prioriterat område inom hållbarhetsarbetet men missar helt att ställa hållbarhetskrav när det kommer till tjänstepensionerna.

Den största bulken tjänstepensioner, 1500 miljarder kronor, placeras idag genom arbetsmarknadens parters upphandlingar. Även här lyser ofta hållbarhetskraven med sin frånvaro. Varken facken eller storföretag som är internationella föregångare med sitt hållbarhetsarbete ställer tydliga hållbarhetskrav på de upphandlade tjänstepensionsplanerna genom sina representanter.

Välkommen till ett frukostseminarium som inte minst vänder sig till dig som på ett eller annat sätt arbetar med verksamhetens tjänstepensioner. Vi kommer att diskutera hur man som företag och organisation kan se till att de – ofta enorma – summor som avsätts till anställdas tjänstepensioner är i linje med verksamhetens hållbarhetspolicy och de globala utvecklingsmål som världens ledare och näringsliv enats om att vi alla ska bidra till.

Vi har bjudit in följande talare för att ge sin syn på ovan fråga men också på hur branschen och arbetsmarknadens parter kan samverka för att säkerställa att våra tjänstepensioner är hållbara:

  • Lennart Bengtsson och Joakim Grundberg, Corporate Pensions Consulting, Intelligencia
  • Tomas Carlsson, Produktchef & upphandlingsansvarig, Collectum
  • Johanna Landberg, Head of Sustainability, SPP

Program:

08.00 – 08.30 Frukost/registrering

08.30 – 09.30 Seminarium

Seminariet kommer även att webbsändas för dem som inte har möjlighet att delta på plats.

Övrig information

Sista anmälningsdag: 3 december 2018 kl. 12.00.

Deltagare: Seminariet är öppet för alla.

Kostnad: Seminariet är kostnadsfritt för NMC:s medlemmar. Kostnaden för icke medlemmar är 800 kr + moms för deltagande på plats och 500 kr + moms för deltagande via webben. Betalning sker via faktura. OBS, anmälan är bindande, ingen återbetalning sker!

Anmälan för icke NMC-medlemmar: Anmälan görs genom att skicka nedan information till info@nmc.a.se. Informationen kommer endast att användas som underlag för vår planering och uppföljning av mötet, samt för fakturering.

https://www.eventbrite.com/e/tjanstepensionen-en-blind-flack-i-leverantorsupphandlingen-registrering-51753801012

Lämna en kommentar